Zpopelnění s obřadem

Pohřební služby Internetový košík
0 ks
0,-

Zpopelnění s obřadem

Zpopelnění s obřadem patří v České republice k nejčastější způsoby pohřbu. Většinou se koná v prostoru krematoria, v němž je kremace spojena s obřadem posledního rozloučení se zesnulým.

Před samotným obřadem dostávají nejbližší příbuzní možnost rozloučit se o samotě se zesnulým. Poté následuje oficiální rozloučení za doprovodu hudby vybrané pozůstalými. Hudba se dnes volí smuteční anebo taková, kterou měl rád zesnulý. Příbuzní a smuteční hosté přinášejí na poslední rozloučení květiny a věnce, které je poté možné odnést například přímo k místu posledního odpočinku zesnulého. Součástí obřadu bývá proslov, kterého se ujímá některý z příbuzných nebo promluví řečník krematoria. Obřad je zakončen zajetím rakve za oponu nebo zástěnu z obřadní síně. Poté nejbližší příbuzní přijímají kondolence od přítomných hostů. Dle ustálených tradic následuje smuteční pohoštění, kde se schází nejbližší příbuzní a přátelé, kteří vzpomínají na zesnulého a uctívají tak jeho památku.

K samotnému zpopelnění dochází žhavým vzduchem na popel, který se předává příbuzným v urně. Urny je možné uložit do hrobového místa na hřbitově, umístit v kolumbáriu, nebo i kdekoli jinde například doma u příbuzného.

Autor: JUDr. Helena Müllerová

Náš facebook

Napsali jste o nás
Výhody:kompletní servis, ochota při vyjednávání, reakce na individuální přání, doba dodání byla naprosto v pořádku, protože jsme měli nadstandardní požadavek, který byl splněn

naprosto doporučuji
Pavel, 29.3.2013
Hodnocení: Hodnocení 5.00
Další hodnocení